Ibland vill man bara att maten ska vara klar, utan att man ska behöva tillaga den. Denna couscoussalladen, gör du väldigt snabbt och är även väldigt god, som den är tillsammans med lite goda krutonger, eller till något grillat.

Couscoussallad 4 portioner

2dl kokt couscous
1/2 burk majs
5cm gurka
6st körsbärstomater
10 hackade Kalamataoliver
50g marinerade kronärtskockshjärtan
50g marinerad paprika
1/2 huvud romansallad
50g sockerärtor
50g smulad fetaost
1 klyfta vitlök
1 halv röd sommarlök
Olivolja
citronjuice
salt och peppar

Gör så här

1. Skölj och strimla sockerärtor sommarlök och romansallad, dela även tomaterna och skär gurkan i lagom kuber.

2. Blanda de skurna grönsakerna med couscosen, tillsätt även majs, kronärtskocka, olivhacket och paprikan.

3. Hacka sedan vitlöken fint, strö gärna lite salt över den och skrapa den med kniven över skärbrädan så blir det till en fin puré.

4. Tillsätt den mosade/hackade vitlöken tillsammans med osten, en skvätt olivolja och saften från en halv citron, vänd runt salladen så att allt blandas väl och smaka av med lite salt och ett par drag med pepparkvarnen.

5. Servera gärna couscoussalladen med lite hemgjorda krutonger och en god krämig örtsås och varför inte något grillat till.