Potatissallad är något som nästan kan varieras i det oändliga, det går nästan stoppa i vad som helt och smaka upp med vad som helst.

Till denna potatissallad har jag hämtat min inspiration från ICAs buffé som faktiskt har en hel del trevliga recept  emellanåt. Personligen är jag inte så mycket för de klassiska mejeribaserade potatissalladerna utan vill hellre göra en god vinägrett eller marinad till dem istället. Känns mycket fräschare och godare tycker jag. Denna potatissalladen går även varieras nästan hur mycket som helst så inget måste att följa mitt recept till punkt och prickar heller, utan låt dina egna smaker styra istället.

Potatissallad ca 4 Portioner
800g Potatis, gärna färskpotatis
200g Cocktailtomater
100g Rädisor
100g Sockerärtor
1 Hackad Rödlök
100g Bacon
Till vinägretten
1msk Rapsolja eller annan matolja
1,5 msk Senapsfrön
2msk Äppelcidervinäger
1 Äggula
1msk dijonsenap
100g Rapsolja eller annan matolja
1msk Hackad oregano
Salt och peppar

Gör så här

1. Hetta upp 1 matsked rapsolja i en panna, gärna gjutjärn och poppa sedan senapsfröna under lock en stund.

2. Tillsätt vinäger och låt koka in lite innan du drar av från värmen och låt svalna.

3. Vispa under tiden ihop, äggula och dijonsenap, tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under vispning så att du får en tjock majonnäs.

4. Tillsätt senapsfröna och hackad oregano till majonnäsen och smaka av med lite salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger.

5. Låt sedan stå och dra i kyl i några timmar, gärna över natten.

6. Dela potatisen om de är stora, annars behåller du dem hela, salta och peppars dem lite och blanda runt dem i lite olja.

7. Rosta dem sedan i ugn på 225º tills de är färdiga, låt sedan svalna. Strimla under tiden baconet och stek dem knapriga i en panna, låt dem sedan rinna av på en bit hushållspapper.

8. Skär tomaterna i halvor och strimla rädisorna tunt.

9. Blanda den rostade potatisen med senapssåsen, och grönsakerna och strö över baconet.

10. Plocka större blad av oregano eller annan bladig ört och blanda med.

11. Smaka upp salladen med salt och peppar. Servera gärna till grillat kött eller fisk, eller ät den som den är.