De flesta har nog ätit inlagd gurka eller rödbetor någon gång och traditionellt så görs dessa med en inläggningslag som kallas för 1-2-3, vilket innebär 1 del ättika (12%), 2 delar socker och 3 delar vatten. Så görs även oftast andra picklade grönsaker såsom rödlök och pickles. Jag gör dock min picklade rödlök på ett lite annorlunda sätt, då jag gärna rundar av den med lite äppelcidervinäger. Jag tycker att Äppelcidervinägern  ger rödlöken en djupare och rundare smak och samtidigt kan jag även använda mindre socker, då äppelcidervinäger är naturligt mildare och sötare i smaken än vanlig ättika.

Picklad rödlök

2st Rödlökar
1/2dl Ättika (12%)
1/2dl Äppelcidervinäger
1dl Råsocker
3dl Vatten
2st Lagerblad
1tsk Himalayasalt
1 Nypa nymald svartpeppar

Gör så här
1. Rör ihop alla ingredienser förutom rödlöken i en kastrull.
2. Koka upp lagen och låt sedan svalna.
3. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor eller båtar (halvmånar).
4. Placera den skivade rödlöken i ett lagom stort förvaringskärl, såsom i en glasburk eller annan passande burk. 
5. Häll den kalla lagen över löken och se till så att den täcker löken.
6. Låt löken stå till sig och marinera i minst en timme men bäst blir den om den får stå ytterligare några timmar, helst över natten.
Löken håller sig sedan väldigt länge i kylen men är som godast de två, tre första dagarna.
7. Servera den picklade rödlöken som ett gott tillbehör till kött och fisk eller varför inte som en komponent i en god sallad.

Tips! Löken passar även utmärkt till min goda kycklingleverpastej