Att göra en skolmeny, är inte alltid så lätt, inte bara ska den smaka bra, samtidigt som den inte får kosta för mycket, den ska även sedan 2011 följa våra svenska näringsrekommendationer för barn i skolan. Att få ihop alla dessa pusselbitarna kan vara knepigt och framförallt tidskrävande.

Jag erbjuder därför ett unikt koncept, där ni får ta del av färdigkomponerade och moderna menyer som är anpassade för storkök i skolmiljö och som följer de näringsrekomendationer vi har för mat i skolan i Sverige idag. Menyerna grundar sig på mat som är lagad från grunden, vilket jag personligen tycker den ska vara, både för att få bästa smak och kvalitet men samtidigt bästa ekonomi.  Menyerna innehåller klassisk husmanskost med lite modern crossover från olika matkulturer världen  över. I menyerna ingår, både kött, fisk och vegetariska rätter, för att få en bra mångfald och få så varierad mat som möjligt till barnen på er skola.

Menypaketets Innehåll

 • En 10 veckors meny (blandkost)
 • En komplett digital kokbok för samtliga rätter (Utskriven version kan köpas för 249kr)
 • En fullständig näringsanalys på hela menyn. 
 • 1 månads fri support om allt som rör menyn. 

Menyn består av en 10 veckors blandkostmeny innehållande rätter gjorda på kött, fågel, korv, fisk (fet fisk), soppa och vegetariskt och följer alltid de senaste svenska näringsrekommendationerna. Menyn uppdateras 2 gånger per år (höst och vår) med nyheter eller återkommande favoriter för er som väljer att fortsätta samarbetet.  Det går även mot ett tillägg att få menyn korrigerad efter era specifika önskemål om så önskas. (tex om ni önskar en meny med mer vegetariska rätter, inte önskar att servera soppa eller vill ha in era favoriter på menyn.

Du får även en komplett kokbok av alla rätterna på menyn, med recept för både huvudkomponenter och tillbehör. Recepten är beräknande till 100 portioner och är ganska basic men det är fritt för den smaksäkre kocken att smaka till dem på sitt egna vis, även om de är väldigt goda som de är och då även passar bra för den lite mer osäkra matlagaren.

Hela menyn är näringsberäknad utefter de svenska näringsrekommendationerna för bra mat i skolan. Menyn är näringsberäknad i sin helhet samt i två 5 -veckorsperioder för att du enkelt ska kunna vända på perioderna om så önskas, utan att det ska bli fel näringsmässigt. I näringsberäkningen ingår även ett glas lättmjölk, knäckebröd med matfett och 100g blandsallad till varje måltid (till soppa så beräknas mjukt bröd istället för knäckebröd). Näringsanalysen håller även om du gör små förändringar, så länge du servera samma huvudkomponent som i originalmenyn och rätten innehåller samma eller liknande råvaror. (tex är det en mejeribaserad sås, så bör det vara en sås som innehåller liknande mejerier, dock kan kryddning och smak vara annorlunda).

I paketet så ingår även 1 månads fri support (nya kunder), om allt som rör menyn. Om du exempelvis har några frågor angående råvaror tillagning eller specialkoster. Det går även att förlänga supporten månadsvis (vid uppsägning avslutas avtalet kommande månad) eller terminsvis utan några bindningstider. Detta för att ni ska känna er trygga och att vi ska kunna jobba bättre tillsammans. Eller om ni vill ha ytterligare hjälp efter den fria månaden. Det kan t.ex röra sig om förändringar ni vill göra, specialkoster och allergier, eller frågor som rör menyn eller skolmat i allmänhet. Jag kommer även gärna ut till  er på plats om så önskas, dock så måste det bokas upp lite i förväg.

Priser

 • Menypaket startpaket inklusive komplett (digital) kokbok 13 950 kronor (korrigeringar går att göra mot 250 kronor per korregering).
 • Uppgardering av meny 2 gånger per år (höst och vår) 5950 kronor per gång för befintliga samarbetspartners.
 •  Support efter den fria månaden, 650 kronor/månad eller 2595 kronor/ termin.
 • Helt egenkomponerad meny efter egna önskemål 19 995 kr (10 veckor) och 12 495 kr (5 veckor).
 • Personlig assistans på plats 675 kr per/timme, dock minst 3 timmar, eller efter överenskommelse(Resekostnader kan tillkomma).

Alla priserna är exklusive moms

Skollagen

Enligt skollagen har eleverna i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan och sameskolan rätt till kostnadsfria och näringsriktiga skolmåltider. Här kan du läsa om hur Skolinspektionen tolkar bestämmelserna och vilka krav myndigheten ställer i samband med tillsynen.

Kortfattat om skolinspektionens krav i samband med tillsyn

För att Skolinspektionen ska anse att huvudmannen, alltså den som driver en skola, följer lagens krav på kostnadsfria och näringsiktiga skolmåltider fordras följande:

 • Eleverna erbjuds utan kostnad skolmåltid varje skoldag.
 • Huvudmannen, alltså den som driver skolan, har system för att kontinuerligt säkerställa att de skolmåltider som serveras är näringsriktiga.
 • Huvudmannen kan visa resultat från sin systematiska uppföljning som innebär att de skolmåltider som serverats levt upp till de svenska näringsrekommendationerna.