Kebabkrydda är en krydda som har många användningsområden, kryddan passar utmärkt till grillat kött eller kyckling, men även som smaksättare i andra rätter, gärna rätter med ett orientaliskt ursprung.
Genom att göra sin egna kryddblanningra så kan man själv experimentera med smakerna och göra sina egna smakfavoriter. Vad som är speciellt med min kebabkrydda mot andra är att jag har smaksatt min med rosmarin, vilket jag tycker är en självklar ingrediens i en riktig kebabkrydda, iallafall om man vill att den ska smaka som den gör vid medelhevet och Turkiet där jag främst hämtat min inspiration till denna kryddblandning. Genom att göra dina egna kryddblandningar så slipper du också alla onödiga utfyllnadsprodukter, aromer och smakförstärkare som ofta gömmer sig i de färdiga kryddblaningarna man kan köpa. Vilket bara är ett bevis på att det snålats med de riktiga kryddorna för att hålla nere kostnaderna för tillverkaren och på så sätt tjäna mer pengar på godtrogna konsumenter som tror att de köper en bra produkt.

Hemgjord Kebabkrydda
(2msk Salt)
2msk Hel spiskummin
2msk Rosmarin
2msk Vitlökspulver
1msk Paprikapulver
1msk Hel koriander
1msk Hel svartpeppar
1msk Oregano
1msk Gurkemeja
1/2msk Cayennepeppar

Gör så här

1. Rosta de hela kryddorna i en torr stekpanna, det gör att du får åt en bättre och djupare smak av kryddorna.

2. Blanda dem sedan med resterande kryddor i en kaffemal eller kryddmal och mal dem till ett fint kryddpulver. Jag väljer att blanda i salt direkt i mina kryddblandningar men det är en smaksak och går göra lite som man vill. Förvara sedan kebakryddan i en burk med tätförslutande lock. Kryddan håller länge men tappar som alla kryddor lite smak med tiden.