Glaze består huvudsakligen av någon form av socker som kan karamelliseras under de sista minuterna av grillningen, oftast är grunden en sirap eller som i mitt fall honung. Glazningen görs för att ge köttet en god och glansig yta, samt att återfukta det lite så att smakerna från kryddorna kommer fram lite bättre. Jag tillsätter även en skvätt olja i detta receptet, just för att få resultatet ännu bättre. Jag har även valt att hålla denna snabbglaze förhållandevis ren då jag vill att de flesta smakerna ska komma från kryddorna i min rub istället när jag använder mig av denna enklare glaze.  Har du enbart kryddat det grillade med salt och peppar, så bör du kanske hellre använda en mer komplexare glaze med fler smaker för ett smakrikare resultat. Detta recept lämpar sig även till det mesta på grillen, allt ifrån kött till grönsaker, just för att smakerna är så rena.

Världens enklaste glaze

1dl Honung
1/2dl Chilisås
2msk Soja
2msk Rapsolja

Gör så här

1. Blanda honungen med chilisåsen och tillsätt sojan. Sojamängden kan varieras lite beroende på hur salt din kryddrub är.

2. Vispa i olja tills du får en homogen och glansig glaze.

3. Pensla köttet eller vad du har på grillen med glazen och låt glazen karamelliseras en kort stund på grillen eller i några minuter på indirekt värme. Ju mer det grillas efter glazningen desto mörkare resultat får du, då karamelliseringen blir mer koncentrerad.