En Tunnbrödsrulle är ett perfekt snack att ha med sig ut i skid eller pulkabacken och denna varianten med kallrökt lax och pepparrot är en av mina favoriter.
Tunnbrödsrulle är ett perfekt både som ett gott mellanmål ute eller som tilltugg till champagneminglet på kalaset. De går även enkelt att variera en tunnbrödsrulle efter eget tycke och smak. I denna variant som är en av mina favoriter har jag använt mig utav kallrökt ekologisk lax med pepparrot och spenat. Tycker du inte om pepparrot så går det även experimentera med andra smaker såsom färska örter, exempelvis ruccola, dill eller gräslök. Tycker du inte om lax eller fisk kan du även enkelt byta ut den mot kallrökt renkött eller något annat kallrökt viltkött. Pepparorten gifter sig nämligen superbar med det med.

Tunnbrödsrulle med lax och pepparrot

150g kallrökt lax
150g Fäskost
4cm Riven pepparrot
100g Babyspenat
Hackd dill
Salt och svartpeppar

Gör så här

1. Blanda färskost med riven pepparrot och dill, smaka av pepparotsosten med salt och nymalen svartpeppar.

2. Skiva laxen tunt om den inte redan är skivad.

3. Placera tunnbröden så att du har kortsidan uppåt från dig. Bred ut ett tunt lager av pepparotsost över tunnbröden, se till att du får ost över hela tunnbrödet.

4. Placera några skivor kallrökt lax över tunnbrödet på diagonalen, men se till så att laxen inte hamnar för nära den över kanten, (från dig sett) där tunnbrödsrullen senare kommer att fästas ihop senare.

5. Lägg några spenatblad på laxen och dra ett par drag med pepparkvarnen.

6. Börja rulla ihop tunnbrödsrullen, från den långändan som är närmast dig, försök rulla så tight som är möjligt utan att fyllningen pressas ut på sidorna. Helst vill man ha fasta och fina tunnbrödsrullar med så lite luft i som möjligt. Kläm åt fliken på slutet och placera den nedåt på arbetsbänken så att den klistra ihop ordentligt.

7. Sker sedan upp tunnbrödsrullarna i lagom portionsbitar, lite beroende på vad du ska ha dem till. Ska du ha dem med ut i skidbacken, kan du göra dem lite större, ska de vara som ett tilltugg till minglet kan du skära dem i  lite mindre bitar.

8. En annan god varierat jag brukar göra är med, rökt skinka som rullas tillsammans med en röra på riven ost, finhackad lök och äpple som blandas med färskost och en touch av dijonsenap.