Lins och halloumibiffar

Annons Stadium

Dessa lins och halloumibiffar är fantastiskt goda. halloumiosten ger biffarna ett väldigt bra tuggmotstånd något som annars kan vara lite svårt att få till med vegetariska linsbiffar.

Halloumiost är en fanatiskt ost som både går att grilla och steka eller som i detta fallet, riva ner i en vegetarisk linsfärs och göra till goda biffar. Halloumiosten härstammar från Cypern och är traditionellt gjord på fårmjölk men görs idag även på andra mjölksorter. Osten är lite speciell, då den inte smälter på samma sätt som andra ostar gör när de värms. Detta gör Halloumi till den perfekta osten att steka eller grilla. Kika gärna in mitt tidigare recept på grillad Halloumi med somrig medelhavssallad här.

Lins och halloumibiffar ca 4 portioner

2dl Röda linser
200g Zucchini
200g Halloumi
1/4 Purjolök eller 3 våtlökar
1 Vitlökssklyfta
3msk Potatismjöl
1/2dl Sesamfrön
Salt och svartpeppar

Olivolja och smör att steka i

Chili och dragonsås

2dl Crème fraiche
2dl Naturell Yoghurt
2tsk Torkad eller färsk dragon
2tsk Sambal oelek
Salt & svartpeppar

Gör så här.

1. Skölj linserna och lägg dem i en skål med vatten. Blötlägg ca 2 timmar. Låt sedan linserna rinna av i en sil.
2. Blanda under tiden ihop chili och dragonsåsen, genom att blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar.
3. Riv zucchinin på grövsta sidan av rivjärnet. Salta den lätt och lägg i en sil så att överflödig vätska rinner av, krama den gärna lätt med dina händer.
4. Riv halloumin grovt. Pressa eller finhacka vitlöken och finstrimla purjolöken.
5. Mixa linserna med en stavmixer och rör sedan samman med zucchini, halloumi, vitlök, lök och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar.
6. Forma till fina biffar, på ca 50 gram styck. Eller till ca 16 biffar.
7. Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med olja och smör. Stek sedan biffarna några minuter på varje sida tills de får fin färg.
8. Servera biffarna tillsammans med chili och dragonsåsen och någon god sallad.

By |2019-01-15T10:59:36+00:00maj 4th, 2018|Middagstips, Sallad, Sås & salsa, Vegetariskt|0 Comments

Leave A Comment